در این مقاله ابتدا توضیح مختصری در مورد باسکول جاده ای داده شده و سپس مراحل راه اندازی و نصب باسکول جاده ای را بررسی می کنیم.
باسکول جاده ای
از باسکول جاده ای برای وزن کردن ماشین های سنگین و بار آن ها استفاده می شود. دستگاه های توزین دیگر، نه تنها ظرفیت اندازه گیری بار ماشین های سنگین را ندارند، بلکه دقت کافی برای این کار را نیز ندارند. از این باسکول ها معمولا در پایانه های باربری، کارخانه های تولیدی و همچنین در بنادر استفاده زیادی می شود.
باسکول جاده ای میتواند بر اساس سفارش مشتری در ظرفیت های مختلف تولید و عرضه شود. اما معمولا در چند ظرفیت زیر به بازار عرضه می شود: باسکول های جاده ای ۶۰ تنی، ۸۰ تنی، ۱۰۰ تنی و ۱۲۰ تنی
اجزاء تشکیل دهنده باسکول جاده ای
پلتفرم
این قسمت از باسکول جاده ای، بخش اصلی را تشکیل می دهد که وظیفه دارد وزن کالاها یا بارهای قرار گرفته بر روی آن را مشخص کند. ساخت باسکول برای تحمل وزن موجب دقت در وزن کشی می شود. این سازه برای انتقال نیرو به بخش لودسل باسکول است. بنابراین هر چه قدر طراحی آن اصولی تر و دقیق تر انجام شود، توزین لودسل ها درست تر و دقیق تر می شود، که خود سبب طول عمر باسکول می گردد. طراحی این سازه در باسکول جاده ای توسط نرم افزارهای مهندسی انجام می شود. زمانی که ماشین های سنگین بر روی صفحه( از جنس فلز یا بتن) باسکول قرار می گیرند، صفحه، فشار وزن را به لودسل ها که در زیر صفحه قرار دارند، منتقل می کند.
لودسل
این قسمت وظیفه اصلی عمل توزین را در باسکول جاده ای بر عهده دارد. این قسمت، فشار و وزن وارده را اندازه گیری می کند و سپس به صفحه نمایشگر منتقل می کند، به این صورت وزن مشخص می شود. لودسل ها به سه نوع تقسیم می شوند: لودسل کششی، خمشی و فشاری.
فونداسیون
این بخش جزء دومین مراحل راه اندازی و نصب باسکول جاده ای است. امکان نصب باسکول های جاده ای در هر زمین و هر خاکی وجود ندارد، بنابراین قبل از نصب باسکول باید مراحل پی سازی، گودبرداری و فونداسیون انجام شود. اجرای نادرست مرحله فونداسیون سبب خطا در اندازه گیری اوزان می شود، زیرا تقریبا ۳۰ درصد دقت باسکول جاده ای به نحوه فونداسیون بستگی دارد.
جعبه تقسیم
به جعبه تقسیم، جانکش نیز می گویند. از این قسمت برای اتصال لودسل ها به یکدیگر و همچنین برای یکسان سازی بخش های مختلف باسکول( از نظر وزن) استفاده می شود. این قسمت با ولتاژ کم با لودسل ارتباط دارد. در صورتی که به جانکش اهمیت داده نشود، باسکول حتما دچار مشکل خواهد شد، زیرا دقت لودسل ها و نمایشگر به آن وابسته می باشد.
نمایشگر باسکول
این قسمت در باسکول جاده ای وزن را به اپراتور انتقال می دهد و سیمی که از قسمت جانکش به نمایشگر باسکول وصل شده، اعداد وزن را نمایش می دهد.
پرینتر
این قسمت که به نمایشگر متصل است، اطلاعات دریافتی از نمایشگر را چاپ می کند.
نکات مهم در نصب باسکول های جاده ای
- انتخاب فضای مناسب و کافی برای باسکول جاده ای
- فضای مناسب برای تخلیه دستگاه توسط جرثقیل
- نوع و قدرت خاک در مکان نصب باسکول
- ساخت اتاقی برای قرار دادن پرینتر و نمایشگر در محل نصب
- عوامل آب و هوایی، جغرافیایی و جوی محل
- نبودن کابل های تاثیر گذار در اندازه گیری و خرابی دستگاه
- در نظر گرفتن محل خروج آب های اضافی و زائد با ایجاد فاضلاب و چاه
- تعبیه موانع و ایجاد شب رنگ در محل نصب باسکول جاده ای
مراحل ساخت باسکول جاده ای
مراحل راه اندازی و نصب باسکول جاده ای شامل ۴ مرحله می باشد:
آماده سازی(جانمایی)
پس از اینکه نقشه از طرف کارفرما مشخص شد و جانمایی محل نصب انجام گرفت، مراحل آماده سازی محل نصب صورت میگیرد. مراحل آماده سازی شامل، خاکبرداری، دیوار چینی، حفر چاه فاضلاب، بتن ریزی و ساخت اتاق باسکول می باشد.
نصب مکانیک
تمامی قطعات مکانیکی باسکول شامل فونداسیون، صفحه باسکول و غیره به صورت پیش ساخته در کارخانه موجود هستند، که در زمان مناسب به محل نصب منتقل شده و در طول چند ساعت نصب می شوند. پس از نصب مکانیک باسکول، بر حسب نیاز دیوار دور یا رمپ، اجرا می شود.
نصب الکترونیک
در این قسمت از مراحل راه اندازی و نصب باسکول جاده ای، لودسل ها در زیر باسکول نصب می شوند و راه اندازی دستگاه های اندیکاتور و چاپگر نیز در اتاق باسکول صورت می گیرد. این مرحله نیز چند ساعت طول می کشد.
استاندارد سازی
بعد از اینکه باسکول جاده ای نصب شد، نوبت به کالیبراسیون و استاندارد سازی است. باسکول نصب شده برای شروع کار باید استانداردها و گواهی های لازم را از مراجع ذیصلاح دریافت کند. پس از این مرحله، باسکول دیگر مجاز است که قبض صادر کند.
انواع باسکول جاده ای
باسکول روی زمین
هر کدام از باسکول های جاده ای روی زمین و داخل زمین، خود سه نوع هستند:
- باسکول جاده ای تمام فلز روی زمین
- باسکول جاده ای بتن فلز روی زمین
- باسکول پیش ساخته یا مرکب
باسکول داخل زمین
- باسکول تمام فلز داخل زمین
- باسکول بتن فلز داخل زمین
- باسکول مرکب داخل زمین
نکات مهم قبل از خرید و نصب باسکول های جاده ای
مرحله جانمایی قبل از مراحل راه اندازی و نصب باسکول جاده ای، از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا اگر درست انجام نشود سبب ایجاد مشکلات زیادی در مراحل بعدی می شود. از نکات قابل توجه قبل از نصب باسکول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قرار ندادن باسکول در سطح شیب دار
- قرار نگرفتن باسکول در جایی که آب های منطقه به آن سمت سرازیر می شوند
- قرار نگرفتن دستگاه در محل تردد وسایل نقلیه
- در نظر گرفتن فضای کافی در اطراف باسکول برای تخلیه دستگاه توسط جرثقیل
- مشخص کردن ورودی و خروجی باسکول با صورت جداگانه
- انتخاب فضای مناسب و کافی برای باسکول جاده ای
- نوع و قدرت خاک در مکان نصب باسکول
- ساخت اتاقی برای قرار دادن پرینتر و نمایشگر در محل نصب
- عوامل آب و هوایی، جغرافیایی و جوی محل
- نبودن کابل های تاثیر گذار در اندازه گیری و خرابی دستگاه
- در نظر گرفتن محل خروج آب های اضافی و زائد با ایجاد فاضلاب و چاه
- تعبیه موانع و ایجاد شب رنگ در محل نصب باسکول جاده ای
خرید باسکول جاده ای
شرکت تراز الکترونیک یک شرکت معتبر در زمینه فروش انواع باسکول می باشد. شما میتوانید برای خرید باسکول جاده ای به سایت شرکت تراز الکترونیک مراجعه کنید. همچنین کارشناسان این مجموعه در تمامی مراحل راه اندازی و نصب باسکول جاده ای همراه شما خواهند بود.